Nyní jsem si na dva dny musela uvařit jen pro sebe,
a tak jsem zvolila zelené fazolové lusky, které mi v září ze
své zahrádky dala kamarádka.
Měla jsem je zamražené, ale vůbec nevadí.
Do nižšího kastrolu jsem dala vařit vodu, mírně osolila svojí bylinkovou solí
a když se voda vařila, vhodila jsem tam potřebné množství mražených fazolek.
Pokud jsou čerstvé nebo sterilované, můžeme je dát už do studené vody.
Nechala jsem je asi 10 minut povařit a potom jsem si umíchala ve studené
vodě trochu hladké špaldové mouky.
Když byly fazolky měkké, vyndala jsem je sítkem
a do vroucí vody jsem zakvedlala mouku na zahuštění.
Toto jsem provařila pár minut, nalila trochu 10% smetany a poté dochutila octem.
Fazolky jsem do "omáčky" vrátila.
Podávala jsem s brambůrkami, vařenými na loupačku, tak to mám nejraději.
Manžel toto jídlo nejí, tak jsem využila jeho přísné diety.
Hudlenka
P.S. pozdě jsem si uvědomila, že jsem mohla fazolky trochu zkrátit,
(nasekat) - pak se mi to špatně jedlo...
250g - zelené fazolové lusky /čerstvé nebo mražené, i z plechu)500ml - vývar nebo voda100ml - odlehčená smetana na vařeníks - sůl, koření1lžíce - hladká špaldová Pernerka příprava - 1vaření - 20