Do hrnce dáme rozpustit máslo s olejem, přidáme hladkou mouku, necháme jí zpěnit a zalijeme cca 1,2 l vody. Přidáme pokrájené fazolky, bramobory, sůl,Harmoii, bujony a necháme dle tvrdosti fazolek asi 8 -10 minut povařit (ne rozvařit!), aby fazolky pěkně křupaly. Následně přidáme ocet a cukr, pak vmícháme vidličkou vejce, nalijeme šlehačku nebo smetanu a na závěr přidáme pokrájený kopr a hned odstavíme ze sporáku. Dobrou chuť!4lžíce - 2 lžíce oleje + 2 lžíce másla 2lžíce - hladká mouka40dkg - pokrájené fazolky(zelené čerstvé nebo zmrazené)2ks - brambory (pokrájené na kostičky) 1lžička - Harmonie nebo jakákoliv Vegeta1,5dcl - šlehačka nebo smetana1hrst - kopr pokrájený 2ks - vejce1/2lžička - sůl1,5lžíce - cukr krupice nebo krystal1lžíce - ocet1/2ks - Silný masový bujon (1/2 kostky)1/2ks - Karpatský bujon (1/2 kostky)1,2l - Vodapříprava - 5vaření - 15