Do talíře přidáme i nasekanou pažitku, libeček nebo petrželku.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1.5l
drůbežího vývaru
1sklenice
sterilované dýněcca 660 g
500g
brambor
200g
tučné zakysané smetany na vaření
3
mrkve
1
cibule
2lžíce
slunečnicového oleje
2lžičky
čerstvě nastrouhaného zázvoru
sůlcukr, pepř
Instrukce
1
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mrkev i brambory a krátce zasmahneme. Přidáme 4 lžíce sterilované dýně, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut do změknutí.
3
Uvařenou polévku rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí, cukrem, zázvorem a pepřem. Vmícháme zbylou dýni a krátce prohřejeme.
4
Ihned podáváme a do každého talíře dozdobíme porcí zakysané smetany.