V malé misce smícháme skořici, muškátový oříšek, kardamom, zázvor a hřebíček. Poté do směsi koření přidáme agávový sirup a důkladně rozmícháme.
Nyní upečeme dýni na dýňové pyré. Troubu předehřejeme na 200 ° C. Dýni nakrájíme na čtvrtiny, vydlabeme semínka a dáme na plech do trouby. Pečeme do změknutí asi 45 minut.
Upečenou dýni necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme.
Mléko zahřejeme v hrnci a opatrně vyšleháme do pěny. Poté do mléka vmícháme espresso, lžíci dýňového pyré a agávový sirup.
Hotové latte nalijeme do hrnečků nebo vysokých sklenic, dozdobíme šlehačkou a posypeme mletou skořicí.4lžička - skořice1lžička - muškátový oříšek1lžička - kardamon3lžička - mletý zázvor1lžička - hřebíček4lžíce - agávový sirup1ks - dýně hokaido1l - mléko1hrnek - uvařené expreso1/4l - šlehačkapříprava - 60vaření - 45