Dostala jsem od kamarádky opravdu malé máslové dýně,
tak jsem je použila na polévku.
Cibuli, česnek, brambory, kořenovou zeleninu i dýni si očistíme
a pokrájíme na kostky. Cibuli na drobno. Česnek prolisujeme.
Do většího hrnce dáme olej, necháme zahřát a na něj cibuli. Ihned ji osolíme,
aby se nepřipalovala a necháme opražit. Potom přidáme dýni, orestujeme,
kořenovou zeleninu, opět orestujeme, brambory a zalijeme vývarem nebo vodou.
Přidáme tymián, majoránku, a česnek. Vaříme, dokud není zelenina měkká.
Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme případně solí nebo kořením,
co máme rádi. Polévka má mít konzistenci krému, můžeme přidat na talíři
zakysanou smetanu. Krutonky, zelenou ozdobu.
Dobrou chuť přeje
Hudlenka
2ks - máslová dýně4ks - brambory2ks - mrkevkousekks - celer1ks - petržel1ks - cibule2lžíce - olivový olejks - bylinková sůl, tymián, majoránka2-3stroužek - česnek1l - voda nebo vývarks - bazalka na ozdobupříprava - 15vaření - 20