Zkuste dýni tentokrát na exotický způsob - se zázvorem, pomerančem a kokosovým mlékem.
Tak další recept na dýňovku - snad zase trochu jinak! :D
Do většího hrnce na rozpálený olej dáme restovat nejprve nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a pak k ní přihodíme očištěný a na kostičky nakrájený zázvor. Přidáme nakrájenou dýni (včetně slupky) a pár minut mícháme a restujeme. Následuje cukr, víno a pomerančová štáva. Po chvíli vývar, kokosové mléko (nebo smetana - kdo nemá rád kokos) a dvacet minut necháme vařit. Pauzu můžeme využít k výrobě slaných pražených dýňových semínek, kterýma lze na talíři polévku ozdobit. Pražíme je buď na sucho na teflonové pánvi nebo na trošce másla či dýňového oleje. Po dvaceti minutách varu obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí, pepřem.
Polévku na talíři zakápneme dýňovým olejem, přidáme pár opražených semínek a pak už jen vychutnáváme tu úžasnou delikatesu. ;-)
DOBROU CHUŤ!
1ks - Dýně Hokkaido1ks - Menší cibule350ml - Zeleninový vývar150ml - Bílé víno150 ml - Pomerančová šťávaks - Kokosové mléko2 cmks - Čerstvý zázvorks - Sůl, pepř, olivový olejks - Dýňová semínka na ozdobu1lžíce - Hnědý cukrpříprava - 30 minutvaření - 15 minut