Go Back
+ servings

Dýňová polévka

Vytisknout recept
Co by to bylo za podzim a podzim bez dýňové polévky. Sytě oranžové, voňavé a sytící. Víte, že dýně Hokkaidó je ale zároveň superportravinou? Obsahuje provitamin A, vitamin E, C a velké množství draslíku. Pomáhá při poruchách funkce žaludku, onemocnění slinivky a sleziny, je tedy vynikající i pro diabetiky. Podle nejnovějších vědeckých výzkumů obsahuje dužina této dýně zvláštní látky s preventivně protinádorovým účinkem. Podle provedených studií postačí dlouhodobá denní konzumace 100 g dýňové dužiny k tomu, aby až třikrát poklesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění, zejména rakoviny plic a prostaty. A to už stojí za to, abyste si uvařili naši dýňovou keto polévku.
Kategorie Hlavní jídlo, Keto/Paleo, Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Prodietix s.r.o.

Ingredience

  • Paprikové krutony nebo křupavé minibagetky Prodietix
  • Zeleninová polévka
  • 50 g dýně Hokkaidó
  • Pepř a sůl lžíce olivového oleje
  • Bylinky na ozdobu

Instrukce

  • Směs na zeleninovou polévku vsypeme do 250 ml horké (nikoliv vařící) vody.
  • V misce promícháme metličkou, aby se prášek s vodou spojil.
  • Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostky nakrájenou dýni, osolíme.
  • Přidáme do polévky a rozmixujeme.
  • Polévku dozdobíme minibagetkami a čerstvými bylinkami.