Rádi si k odpolední kávě pochutnáváte na dezertu? Špaldové sušenky slouží jako vhodná alternativa pro všechny, kteří si chtějí dát něco dobrého na zub, ale zároveň nezapomínají na zdravější způsob stravování.
Postup:
- Nejprve si v připravené míse smícháme celozrnnou i špaldovou mouku, müsli s malinami a kypřící prášek. Poté přidáme vejce, bílý jogurt a med s máslem, který si rozpustíme ve vodní lázni.
- Poté tvoříme koule, které pomocí prstu rozmáčkeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme při 220 stupních 15 minut. Mezitím si smícháme med, máslo a citronovou šťávu a potřeme sušenky v polovině pečení.
- Po upečení posypeme sušenými malinami.
80g - celozrnná špaldová mouka100g - hladká špaldová mouka120g - müsli s malinami Bonavita1lžička - kypřicí prášek1ks - vejce60g - med60g - máslo60g - bílý jogurt1hrnek - sušené maliny1lžička - med1lžička - máslopříprava - 30vaření - 30