Jednotlivé ingredience lze libovolně kombinovat podle vlastních preferencí. Praktická dvoudílná dóza na potraviny 4FOOD od firmy TESCOMA bude ideálním pomocníkem pro tyto účely, oblíbíte si ji i pro snadnou manipulaci.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 3
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
• 3 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO
• 250 g ovesných vloček
• 50 g semínek
• 100 g nasekaných mandlí
• 90 g medu
• 60 g másla
• 1 lžička skořice
• 100 g lyofilizované maliny
• 200 g čerstvé maliny
Instrukce
Předehřejeme troubu na 160 °C.
Plech vymažeme trochou oleje.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme med a mícháme, dokud se vše nespojí.
Odstavíme pánev a nasypeme do ní ovesné vločky, semínka, nasekané mandle a skořici.
Důkladně promícháme, aby se vše obalilo. Směs rozprostřeme na plech v rovnoměrné vrstvě.
Pečeme přibližně 10–15 minut.
Jakmile směs zezlátne vyndáme ji z trouby.
Necháme müsli zchladnout, poté přidáme lyofilizované maliny a nasypeme müsli do vrchní části dózy.
Do spodní části vložíme čerstvé maliny a vychlazený Bílý jogurt bifido.