Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle (mladou cuketu můžete dát se slupkou, starší raději oloupat) a nasolíme v misce, necháme odležet (aspoň 20 minut)
Na pánvi si osmahneme cibulku, já jsem si ji nakrájela na mikro částečky, pak přidáme vykapanou, vymačkanou cuketu a asi 5 minut restujeme, nakonec přidáme nasekaný česnek a chviličku společně osmažíme. Sundáme z plotny, necháme směs vychladnout. (Protože je vedro, tak jsem ji přendala do nerezové misky a míchala, míchala...možná jsem měla zchladit).
Nakonec přidáme nastrouhaný sýr /nejlépe Parmezán, ale můžete dát takový, jaký máte doma/, opepříme, dosolíme, přidáme podle chuti hořčici...já jsem ještě přidala asi 2 lžíce kečupu a nakapala sojovku.
Podáváme na topinkách, dozdobíme zelenou petrželkou (bazalkou, ...) a mohu říci, že je to neskutečná mňamka.
...a zase jedna cuketa zmizela...
Dobrou chuť přeje Hudlenka
P.S. já to měla s ledovým čajem, taťka se skleničkou piva :-)
1 středníks - cuketa2stroužek - česnek1ks - cibulka10 dkg - sýr na strouhání 2lžíce - hořčice (nejlépe Dijonská) ks - sůl, pepř, kečup, sojovka...už dle chutipříprava - 30vaření - 10