Slaných koláčů jsem se trochu bála, Jednak jak udělat chutné těsto a zda to bude dobré. Poprvé jsem ho připravila na holčičí pokec a měl úspěch. Když překonáte strach z kozího sýru, tak budete nadšeni. Určite můžete vyměnit kozí sýr za nějaký který máte rádi.
Postup:
Mouku a máslo zpracujeme do těsta, přidáme vodu, ocet a ½ lžičky soly. Těsto je tužší. Těsto necháme půl hodiny vychladnout v lednici.
Mezi tím co v lednici chladne těsto, tak si připravíme cuketu. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme odstát 30 minut. Poté vymačkáme vodu, přidáme pepř a olivový olej.
Těsto vyválíme a podle nálady můžete vyříznout kruh. třeba podle talíře nebo dortové formy. Potřeme kozím sýrem smíchaným s rozmarýnem a tymiánem.
Navrch pokládáme plátky cukety do kruhu. Pečeme na 200 stupňů 30-40 min. Do zlatova.100g - hladké mouky100g - máslo2ks - malé cukety1ks - Rozmarýn, tymián (pár snítek)100g - kozí sýr3-4lžíce - voda1/2lžička - vinný ocet2,5lžička - sůl1špetka - pepř2lžíce - olivový olejpříprava - 80vaření - 30-40