Dostali jsme ze zahrádky cuketu, a tak dneska jsem z ní udělala
teplý oběd (lze jíst i studené ke svačině nebo večeři).
Cuketu jsem oloupala a nakrájela na širší kusy, posolila a nechala vyplakat.
Asi půl hodiny.
Mezitím jsem si nahrubo nastouhala Eidam a také šunkáček, každý do jiné mísy.
Když cuketa pustila vodu, tak jsem kousky omyla a taktéž nastrouhala do další mísy.
Z cukety jsem ještě vymačkala přebytečnou vodu, pak přidala mouku s prdopečem,
vejce, majoránku, tymián, sůl (ne moc), pepř a prolisovaný česnek.
Vše jsem promíchala, přidala olej, potom salám a nakonec jsem vmíchala sýr.
Těsto jsem přendala do formy na dort, vyložené pečícím papírem a dala do předehřáté
trouby na 5 minut na 200°C a potom jsem stáhla na 170°C a pekla jsem asi 45 minut.
Každý si musí určit pečení podle své trouby.

Povrch "dortu" je nakonec zlatý a špejle píchnutá do těsta, by neměla lepit.
Nakonec dozdobíme zelenou natí a podáváme se salátem bramborem nebo
jako u nás s rajčaty a okurkou (také vše od přátel ze zahrádky)
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - cuketa 200g - sýr tvrdý vcelku 250g - šunkový salám4ks - vejce 4+stroužek - česnek 1ks - prášek do pečiva1,5hrnek - špaldová mouka celozrnná1dcl - olejks - bylinky, sůl, pepř, koření - dle sebepříprava - 30vaření - 45+