Cuketa má mnoho tváří a mezi ně patří i tvarohové potěšení, které příjemně překvapí svojí chutí. Chutná tak trošku jako perník, ale není to perník.Prostě cuketové potěšení. Ale jak na něj?Postup je velmi jednoduchý a obzláště potěší milovníky hrníčkových receptů.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Keyword cuketa, na plech, sladké
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 18ks
Kalorie 222
Uvařila Eva Kuntová
Ingredience
2hrnkystrouhané cukety
1ksvejce
2hrnkypolohrubé mouky
1hrnekcukru
1/2hrnku oleje
1ks kypřicího prášku
2lžícekakaa
2lžičky sody
marmeláda
500gtvarohu
250gmásla
200gcukru moučka
granko
Instrukce
Cuketu nastrouháme a necháme odstát. Obsahuje velké množstí vody, kterou pak vymačkáme.
Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady - nastrouhanou cuketu,vejce, polohrubou moku, cukr krystal, olej, kypřící prášek,kakao a sodu. Já používám kuchyňský robot, čímž mám míchání jednodušší.
Takto připravenou směs vliji na plech s pečícím papírem. Vložím dopředem vyhřáté trouby a peču. Po upečení nechám vychladnout.
Po vychladnutí potři marmeládou. Smícháním tvarohu, cukru a másla vznikne krém, kterým potřu upečené těsto. To celé posypu grankem.
Notes
Zvláštní upozornění : Pokud máte cuketu vypěstovanou na zahrádce a použijete jahodovou marmeládu, kterou jste si vlastnoručně vyrobila, tak vás úspěch a potlesk vaší rodiny zcela jistě nemine.