Cuketu si omyljeme, nastrouháme najemno, přidáme k ní asi zarovnanou lžičku soli a promícháme. Směs cukety a soli necháme 15 minut odležet, aby cuketa pustila vodu. Rukou pak cuketu „vyždímeme“ od přebytečné vody a dáme do misky.
Přidáme vajíčka, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, oregáno, pepř, sůl (s tou už opatrně) a promícháme. Vajíček a mouky dáváme vždy na začátek míň a postupně přidáváme podle potřeby a konzistence. Každá cuketa je jiná, pouští jiné množství tekutiny.
Těsto by mělo být spíše hustší, krásně kompaktní, aby se na pánvi netrhalo. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku, pokud se na pánvi bude trhat, přidejte do těsta ještě vejce.
Do pánve je lepší dát větší množství oleje tak, aby se placky smažily rovnoměrně. Hotové placky odkládáme na papírové kuchyňské utěrky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Mezi smažením placek si smícháme jogurt s česnekem, pepřem a trochou soli.
Placky pak necháme lehce vystydnout a namáčíme do připraveného dipu.
5ks - Cuketa2ks - Vajíčko200g - Hladká mouka1lžička - Majoránka1lžíce - Oregáno2-3stroužek - Česnek1špetka - Sůl a pepřpárkapka - Olej na smažení200g - Bílý jogurt1stroužek - Česnek1špetka - Sůl a pepřpříprava - 20vaření - 30