- Nastruhame si cuketu. Buď jednu velkú alebo 2 malé. Dle možnosti a množství, kolik placek chceme.
- Nastrúhanú cuketu osolíme a odložíme. Tým pustí šťávu. Cca za 15 minut odjelejeme vodu a cuketu vymačkáme.
Pridáme: - na jemno nasekanú cibulku, na jemno nasekanú jarní cibulku, případne pažitku (co doma máme).
- rozmačkaný česnek, súl, pepř na dochucení
- hladkú mouku na zahuštění, púl lžičky kypřícího prášku (prášku do pečiva)
- na spojení 1 vejce (našla jsem i recepty s 2 vejci, asi dle množství hmoty)
Tip: Já jsem pridala na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr (eidam/gouda) nemusí být. Měla jsem pocit, že placky jsou více měkké a akoby nedorobené.
Placky jsem si dochutila tatarkou. Mužete si vytvořit i domácí dip dle vašich preferencí.1ks - Cuketa dle velikosti1ks - Cibule (1 velká / 2 menší)1ks - Jarní cibulka1ks - Vejce50g - Hladká mouka1/2lžička - Kypřící prášek10dkg - Nastrouhaný sýr2stroužek - Česnek1špetka - Sul, pepřks - Olejpříprava - 20vaření - 20