Print Recipe
Lehká a dobrá, štavnatá bábovka, která hned zachutná
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 40 minutes min
Celkový čas 50 minutes min
Porce 6 porcí
Uvařila Lenka Hudečková
- 2 hrnky špaldové celozrnné mouky
- 1/3 hrnku cukru nebo 2 lžíce medu sladila
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka /já ho mírně nahřeji/
- 2 vejce
- 1 prdopeč
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek jemně strouhané cukety
- 1 lžíce kakaa
- 2 hrsti 1/2 hrnku nastrouhaných ořechů
- špetka soli
Smícháme nejprve suché ingredience v míse, potom přidáme vejce, cuketu, oříšky, mléko a olej.
Vše zamícháme v hladké těsto.
Vylijeme do bábovkové formy, kterou jsme si vymazali (máslem nebo oeljem) a vysypali (hrubou moukou, kokosem nebo strouhankou)
Pečeme v předehřáté troubě cca 40 min. (Záleží na vaší konkrétní troubě)
Hotová bábovka se nesmí lepit na špejli.
Chvíli počkáme a pak vyklopíme.