Může něco chutnat tak dobře jako halušky s brynzou? Ano, semolinové těstoviny s brynzou, v nichž se snoubí skvěle i další chutě.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Keyword těstoviny
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
400gAdriana Creste di Gallo
50mlslunečnicového oleje
400gvařeného uzeného masa nakrájeného na kostičky
500mlzakysané smetany
200gbrynzy
100gčerstvého nebo mraženého hrášku
100gpesta z medvědího česneku
svazek pažitky nakrájené nadrobno
sůl a pepř dle chuti
Instrukce
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, uzené maso a orestujte. Přidejte zakysanou smetanu, brynzu a krátce provařte. Přidejte těstoviny, hrášek a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř, přidejte pesto z medvědího česneku a ozdobte pažitkou.