Vejce rozkvedláme s cukrem a odložíme stranou.
Sušenky nalámeme na malé kousky (ne úplně napadrť) a také odložíme.
Čokoládu nakrájíme na kostičky.
V hrnci necháme nad mírným plamenem rozpustit čokoládu a máslo. Když se obě složky rozpustí a promíchají, přidáme směs vajec a cukru a vše dále mícháme asi 5 minut.
Poté necháme směs trochu vychladnout v mrazáku (15–20 minut s tím, že každých pět minut vytáhneme, zamícháme a vrátíme zpátky).
Když je směs chladnější a méně tekutá, vpracujeme do ní nalámané sušenky. Bude to vypadat, že je to příliš mnoho sušenek, ale je to tak akorát.
Přemístíme všechno na pečicí papír a vytvarujeme přibližně do tvaru velké šišky.
Pak pečicí papír zavineme kolem šišky, nasadíme přes něj gumičku a vyválíme po stole do tvaru tlustšího salámu.
Necháme salám v ledničce odležet pár hodin. Ideálně přes noc.
Čím delší dobu se nechá odležet, tím měkčí budou kousky sušenek uvnitř.
Můžeme ještě vyválet v moučkovém cukru pro větší estetický rozměr, ale bude to dobré i bez toho.