Go Back
+ servings

Čokoládový salám

Vytisknout recept
dobrota z Itálie
Kategorie Dezert
Kuchyně Italská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 16 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g hořké čokolády
  • 200 g sušenek nejlépe hranaté máslové
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 20 g másla
  • moučkový cukr nemusí být

Instrukce

  • Vejce rozkvedláme s cukrem a odložíme stranou.
  • Sušenky nalámeme na malé kousky (ne úplně napadrť) a také odložíme.
  • Čokoládu nakrájíme na kostičky.
  • V hrnci necháme nad mírným plamenem rozpustit čokoládu a máslo. Když se obě složky rozpustí a promíchají, přidáme směs vajec a cukru a vše dále mícháme asi 5 minut.
  • Poté necháme směs trochu vychladnout v mrazáku (15–20 minut s tím, že každých pět minut vytáhneme, zamícháme a vrátíme zpátky).
  • Když je směs chladnější a méně tekutá, vpracujeme do ní nalámané sušenky. Bude to vypadat, že je to příliš mnoho sušenek, ale je to tak akorát.
  • Přemístíme všechno na pečicí papír a vytvarujeme přibližně do tvaru velké šišky.
  • Pak pečicí papír zavineme kolem šišky, nasadíme přes něj gumičku a vyválíme po stole do tvaru tlustšího salámu.
  • Necháme salám v ledničce odležet pár hodin. Ideálně přes noc.
  • Čím delší dobu se nechá odležet, tím měkčí budou kousky sušenek uvnitř.
  • Můžeme ještě vyválet v moučkovém cukru pro větší estetický rozměr, ale bude to dobré i bez toho.