1. Do velké mísy nalijeme mléko a metličkou v něm rozmícháme vejce, sůl a postupně i všechnu mouku a kakao na hladké těsto.
2. Naplotně rozpálíme nepřilnavou nízkou pánev a potřeme ji olejem.
3. Naběračkou na pánev pomalu lijeme těsto a krouživým pohybem rozléváme tenkou vrstvu po celé ploše pánve.
4. Palačinku pečeme z jedné strany, dokud těsto nepřestane téct a palačinka se tzv. neodlepí od pánve. Poté palačinku otočíme a opečeme z druhé strany, dokud není řádně propečená. Pozor na připálení, na tmavém těstě je zrakem hůř poznat, kdy je palačinka hotová.
5. Upečeme všechny palačinky. Z připraveného množství těsta jich bude tak 8 – 14 (podle zručnosti při rozlévání těsta a velikosti pánve. Čím zkušenější kuchař, tím tenčí palačinky).
6. Banány nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a vše zakapeme šťávou z citronu, aby nám ovoce nezhnědlo.
7. V rozehřáté pánvi po palačinkách roztopíme trochu másla a přidáme ovoce. Zasypeme podle chuti cukrem nebo medem, a párkrát v pánvi prohodíme, dokud ovoce lehce nezměkne a cukr/med nezkaramelizuje.
Palačinky naplníme ovocem, stočíme do ruličky a zlehka posypeme kakaem. Jíme s radostí a chutí až do úplného přecpání! *heart*
0,5l - Mléko2ks - Vejce200g - Hladká mouka 50g - Kakaošpetka - Sůl1ks - Vanilkový cukr1ks - Nutella4ks - Banány2plátek - Máslošpetka - Cukr/pampeliškový medšpetka - Kakao na ozdobupříprava - 10vaření - 30