1. V kastrůlku přivedeme smetanu do varu. Odstavíme a nalámeme do ni polevu. Přidáme máslo a pomazánku a vymícháme dohladka. Směs nalijeme do vyśši nádoby a uložíme asi na hodinu do chladničky.Polevu rozpustime podle návodu na obale. Formu vyložíme potravinarskou folií a polovinu polevy nalijeme na dno formy. Vložíme do chladničky a nechame zcela zuhnout.3. Vychladlou směs vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni. Nanesemedo formy na ztuhlou polevu a uhladíme. Opět vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Zbylou polevu opět rozpustime, nalijeme na povrch směsi a uhladime. Necháme důkladně alespoň hodinu v chladničce ztuhnout.4. Vzniklou hmotu vyjmeme z formy, odstranime folii a nakrájíme ostrým nožem namáčeném v horké vodě na malé trojúhelníčky. Lanýže uchováváme v chladničce.Na lanýže: 75 ml smetany ke šlehání 1 balíček polevy tmavé15 g másla 50 g lískoříškové pomazánky Na polevu: 1 balíček polevy tmavé -formu na biskupský chlebíček (30x11cm)