Originální velikonoční dezert, který připravíte snadno a rychle.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Keyword čokoláda, dezert, sladké, Velikonoce
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 6
Kalorie 539
Uvařila ZlataOtavová
Ingredience
1 ksbílá čokoláda
1kshořká čokoláda
1ksmléčná čokoláda
dle potřebymarcipán
Instrukce
Rozehřejeme bílou čokoládu, tu obarvíme zelenou barvou na čokoládu a na papír si vytvoříme placky (ne moc velké, ale silné). Ozdobíme marcipánovou kytičkou různých barev.Poté si rozehřejeme čokoládu na tvorbu vajíčka (zde volte dle chuti- mléčná, hořká, bílá anebo lze kombinovat). Nafoukněte malé balonky a ty namáčejte do Vámi oblíbené čokolády tak, aby zůstal koukat jen nafukovací cancourek. Nechte ztuhnout a poté proces znovu opakujte. Můžete využit vzhledu kinder vajíčka a dát dvě vrstvy různých čokolád.Při druhém opakování balonky před ztuhnutím přilepíte na zelenou čokoládovou destičku. Necháme ztuhnout. Po vychladnutí balonky uvnitř vajíčka propíchneme a vyndáme. Okraje zařízneme nožem namočeným v horké vodě tak, jak vidíte na obrázku.Nakonec vajíčko dekorujeme a plníme. Jako náplň lze použit cokoliv. Z toho jedlého jako jsou například bonbóny, nebo i jen ořechy a kandované ovoce až po nejedlá překvapeni, jako jsou dopisy s vyznáním a jiné maličkosti, kterými lze potěšit svoji drahou polovičku.