Do mělkého hrnce dejte 3 lžíce oleje, sirup z agáve a balzamikový ocet, přidejte čtvrtky hrušek a napolo přiklopené nechte na slabém plameni 30 minut probublávat, aby hrušky zkaramelizovaly. Občas zkontrolujte, zda se neodpařilo moc tekutiny, případně po lžících přidávejte vodu.
Mezitím namočenou čočku sceďte, propláchněte, zalijte novou studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 20–25 minut, nebo dokud nezměkne. Pak ji sceďte a lehce zchladlou smíchejte s ořechy, nasekanou jarní cibulkou, chilli, zbylým olejem a šťávou z citronu dle chuti. Podávejte ozdobené rukolou, pošírovanými vejci, alfalfa klíčky a vařenými hruškami.6lžíce - Olivový olej2lžíce - Sirup z agáve2lžíce - Balzamikový ocet2ks - Hruška60g - Čočka40g - Vlašské ořehchy4ks - Jarní cibulka2ks - Chilli paprička 1ks - Citron 120g - Rukola4ks - Pošírovaná vejce60g - Klíčky alfalfapříprava - 10vaření - 45