Vytisknout recept
Čočka je novoroční klasika, pokud vám jí trochu zbyde, zkuste si z ní připravit polévku.
Kategorie Polévka
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 15 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 45 minutes min
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
- 2 ks LUNTER TOFU NATURAL
- 2 l voda
- 150 g hnědá čočka
- 100 ml sójové mléko
- 3 ks brambory
- 2 ks bobkový list
- 1 ks mrkev
- sůl
- citrónová šťáva nebo ocet
Čočku promyjeme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, bobkový list, nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Když je čočka uvařená, rozmixujeme si tofu s mlékem, aby vznikla směs podobná smetaně.
Hrnec odstavíme a za stálého míchání přidáváme rozmixovanou směs.