Když ji ještě navíc doplníte dozlatova opečenou slaninou, zůstanou po obědě na stole jen prázdné talíře.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
4plátek slanina
1ks cibule
1lžíce máslo
2lžíce hladká mouka
800mlzeleninový vývar
250gčočka předvařená
2ks bobkový list
1lžíce saturejka sušená
2stroužek česnek
2lžička cukr krupice
sůl a pepř
Instrukce
Slaninu nakrájejte na proužky a opečte ji v hrnci, vyjměte. Cibuli nakrájejte nahrubo.
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a orestujte jíšku. Zalijte ji vývarem a dobře rozmíchejte. Přidejte čočku s bylinkami a drceným česnekem a uvařte ji doměkka, asi 20 minut. Vyjměte bylinky a polévku dochuťte cukrem, solí a pepřem. Podávejte se slaninou.