1) V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte cibuli a zhruba 5 minut ji opékejte.
2) Pak přidejte kostičky lilku a česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a zbylý olej. Opékejte asi 10 minut.
3) Přisypte sladkou papriku, kmín a skořici, koriandr a sůl a dobře promíchejte. Dejte do mísy.
4) Pšeničné pukance, cizrnu, pinie a citronovou šťávu rozmixujte do jemna.
5) Vzniklou pastu vmíchejte k lilkové směsi, lehce zahustěte moukou a prohněťte. Tvarujte karbanátky.
6) Z obou stran je smažte na rozpáleném oleji dozlatova.2lžíce - Olivový olej1ks - Cibule 1ks - Lilek2lžička - Sušený česnek 1ks - Chilli paprička1/2lžička - Sladká paprika1lžička - Mletý kmín1lžička - Mletá skořice 2lžíce - Čerstvý koriandr 1/2lžička - Sůl 1hrnek - Pšeničné medové pukance250g - Cizrna ( v plechovce)100g - Piniové oříšky (nemusí být)1lžíce - Citronová šťáva 1lžíce - Hladká moukapříprava - 30vaření - 30