1. Citrusy pořádně očistěte houbičkou pod horkou vodou a dobře osušte. Následně oloupejte pomocí škrabky kůru s co nejmenším množstvím bílé vrstvy slupky.
2. Oloupanou kůru nakrájejte na co nejjemnější proužky. Poté oloupejte menším nožem i bílou část a té se zbavte.
3. Z citrusů opatrně vykrájejte měsíčky dužiny bez jakékoliv slupky a pecek. Pokrájejte.
4. Spolu s kůrou, šťávou z citrusů puštěnou během krájení, cukrem, vodou a solí vložte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte za občasného míchání probublávat 1 hodinu. Pokud na hladině vznikne pěna, odeberte ji lžící.
5. Marmeládu přendejte do čistých sklenic a v hrnci s vodou o teplotě 95 °C zavařujte 10 minut.
6. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.2ks - Pomeranče1ks - Grep2ks - Citron500g - Cukr450ml - Voda1špetka - Sůlpříprava - -vaření - -