Chřestový salát s mozzarellou
Vytisknout recept
Čerstvý salát z mixu listových salátů, chřestu a rajčat, doplněný o Galbani Mozzarella Perline, granátové jablko a domácí bazalkové krutony.
Kategorie Salát
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 25 minutes min
Celkový čas 25 minutes min
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
- 120 g mixu listových salátů
- 40 g mikrobylinek mix
- po 80 g zeleného a bílého chřestu
- 4 zelená rajčata kumato
- 20 cherry rajčat
- 1 granátové jablko
- 6 ředkviček
- 25 ks Galbani Mozzarella Perline
- 40 g celozrnného toustového chleba na krutony
- 40 g bazalky
- 40 g citrónu
- 20 g česneku
- 250 g másla
Dresink:
- 40 ml citrónové šťávy
- 10 ml medu
- 10 ml olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř – dle chuti
Toustový chléb nakrájíme na malé kostky a osmahneme na pánvi s máslem dozlatova.
Bazalku rozmixujeme s olivovým olejem na pesto, promícháme s krutony.
Do mísy vložíme listový salát, nakrájená rajčata, spařený zelený i bílý chřest, ředkvičky a granátová jadérka.
Servírujeme v hlubokém talíři a doplníme bazalkovými krutony a Galbani Mozzarellou.