Zdravotní výhody chřestu je škoda tlumit vysokou teplotou při vaření.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
60gzeleného chřestu
40gbaby špenátu
70gbílého bezsemenného hroznového vína
1zralé mango
80mljablečného moštu nebo klidně vody
1lžička Hellmann's majonézy Yofresh
4kostky ledu
Instrukce
Zelený chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Zbytek chřestu včetně hlavičky pokrájejte na 1 cm kousky.
Přiveďte k varu vodu a vložte do ní dřevnaté konce chřestu, 5 minut povařte. Rozmixujte je a proceďte přes sítko.
Chřestové pyré dejte do mixéru spolu s vychlazeným chřestem, baby špenátem, hroznovým vínem, oloupaným a pokrájeným mangem, vodou (jablečným moštem), lžičkou Hellmanns Yofresh a pár kostkami ledu. Umixujte dohladka.