Připravte posýpku. Z krajíců chleba odkrojte kůrku a střídku rozdrobte – ručně nebo v kútru. V pánvi zahřejte lžíci oleje, přidejte ančovičky, vařečkou je trochu rozmačkejte a nechte je na mírném plameni rozpustit. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit, přidejte drobky a opečte je dozlatova. Nakonec přidejte podle chuti chilli. Pánev odstavte, ale udržujte v teple.
Udělejte ztracená vejce. Na pracovní plochu rozprostřete čtverec potravinářské fólie, potřete ji olejem, přetáhněte ji přes šálek či malou misku, prsty zatlačte do misky a udělejte prohlubeň. Rozklepněte do ní vejce, fólii chytněte za cípy, přitiskněte je k sobě, těsně utáhněte a udělejte uzlík. Takto připravte všechna vejce. Vhoďte je do hrnce s vroucí vodou, vařte 4 minuty, vylovte, odstřihněte uzlíky a opatrně vybalte.
Pazochům chřestu odlomte dřevnaté konce a škrabkou pak stonky asi od poloviny směrem dolů oloupejte. Pazochy svažte provázkem a vhoďte do vroucí vody. Připravte si velkou mísu se studenou vodou a ledem. Po 3–4 minutách svazek vylovte a hned ho vhoďte do ledové vody.
Chřest rozdělte na talíře, přidejte poctivou porci opečené posýpky s máslem a navrch položte ztracená vejce. Podávejte s kousky citronu na dochucení.