Pečený květák
Jeden větší květák si rozdělte na větší kousky a vložte do zapékací mísy. Posypte ho soli a kari kořením, které se ke květáku skvěle hodí. Květák takto vložte do trouby na 200 C a nechte péct zhruba 50 min, nebo dokud nebude květák měkký.
Quinoa
Půl hrníčku quinoi pořádně propláchněte ve vodě pro zbavení hořké chuti. Quinou poté vložte do kastrolku a přidejte zhruba 300 ml vody, trochu soli a nechte jí vařit, dokud se nevyvaří veškerá voda a quinoa nezměkne.
Trhané „maso“
Do misky si dáme dvě lžíce mandlového másla, jednu lžíci sojové omáčky, jednu lžičku koření na maso a dostatečné množství vody, aby se marináda stala tekutou.
Marinádu smíchám s chlebovníkem a necháme odležet.
Na velké pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na kostky nakrájené žampióny, které dozlatova opečeme. Jakmile jsou žampióny opečené, přidám k nim marinovaný chlebovník. V pánvi si chlebovník rozdělte na jednotlivá vlákna, aby směs vybadala jako trhané maso. Vše ještě chvíli opékejte.
Na talíř si potom dejte opečený květák s quinou, pečenými žampióny a s chlebovníkem. Jako příloha je dobrá ještě nakrájená zelenina.200g - Jackfriut2lžíce - Mandlové máslo1lžíce - Sojová omáčka1lžička - Koření na maso3lžíce - Voda4lžíce - Olivový olej300g - Žampióny1ks - Květák (cca 600 g)1lžička - Kari kořeníks - Sůl150g - Quinoa300ml - Vodapříprava - 10vaření - 50