Do misky dáme ovesné vločky, směs zrn - slunečnice, dýně, sezam - klidně i více druhů sezamu, konopné semínko, lněné semínko, zase směs ořechů - já dávám pistácie, plátky mandlí, peka ořechy - ale každý ať použije jaké má rád, chia semínka, psyllium a sůl - promíchat.
Do druhé misky si připravíme tekutou směs - rozehřátý olej, nebo kombinace jedna lžíce másla a dvě oleje, voda a rozehřátý med nebo javorový sirup - moje volba je med.
Pak smíchám obě směsi dohromady - do vymazané formy směs nasypu a nechám v pokojové teplotě pod utěrkou většinou do druhého dne na lince ( min. 2 hodiny )
V předehřáté troubě peču na 180°C 20 minut pak hmotu přendám na plech na pečící papír a peču dalších 40 min a každých 10 min otočím na druhou stranu ( jen dvě strany vrch a spodek ) a hotovo.
Opět inspirace u polských přátel a opravdu je luxusní. Název protože suroviny jsou drahé a opravdu se nedá dělat denně. Je ideální pro ty co nemusí mouku jako můj syn a je to jedinné pečivo co jí bez odporu.145g - ovesné vločky135g - zrníčka90g - lněné semínko65g - ořechy2lžíce - chia3-4lžíce - psyllium1lžička - sůl3lžíce - kokosový olej1lžíce - med350ml - vodapříprava - 20vaření - 60