Go Back

Chléb bez hnětení

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Dita Hankeová

Ingredience

  • 3 hrnek Hladká mouka
  • 2 lžička Sušené droždí
  • 2 lžička Sůl
  • 2 lžička Kmín drcený
  • 1 1/2 hrnek Voda

Instrukce

  • A začínáme. :-)
    Vše smícháme dohromady a přikryjeme utěrkou. Po 12 hodinách vylejeme nevábné :-) těsto na pomoučený vál a necháme hodinu odpočinout pod utěrkou. Po hodině vytvarujeme bochánek a šup s ním do pekáče, nic se nevymazává, nic se nepotírá. :-) Pečeme 30 minut pod pokličkou a pak 15 minut bez poklice na 230 stupňů. 
    Pozn. Chleba kyne 12 hodin, takže příprava je ideální před odjezdem do práce nebo v pátek večer před ranním pečením. A ani moc nenaděláte. :-) Potřebujete jen mísu, stěrku, hrnek, vál, pečící skleněnou misu či pekáč. Chleba včetně energií stoji 15 Kč, já peču rovnou dva protože jak sami poznáte, nestačí ani vychladnout. :-)