Výrazná klasika a oblíbená pochoutka mnoha gurmánů, která není jen výborná chuťově, ale také skvělý pomocník pro regeneraci a jarní detoxikaci. Tento „nakopávač“ díky své pikantní chuti nabudí vaše smysly a skvěle se hodí jako rychlá a chutná svačina nebo poctivá součást studeného pohoštění.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
200gsýra cihlyna strouhání Eidam
180gmásla
1malá sklenička400ml tatarské omáčky Hellmann’s
6i více stroužků česneku
Sůl a pepř dle chuti
Instrukce
Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s tatarkou a prošleháme se změklým máslem.
Postupně přidáme prolisovaný česnek, vždy nechejte pár minut mixovat a ochutnejte. Každý česnek je jinak štiplavý a špatně se odhaduje hranice mezi výraznou a nepříjemnou chutí.
Nakonec dochuťte solí a pepřem, dejte vychladit.
Na připravovaných jednohubkách, chlebu či vece můžete ozdobit petrželkou nebo například polovinou vlašského ořechu.