POSTUP
1. Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní. ( na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje.
2. Postupně přidávejte hrnek po hrnku špaldovou mouku, mezi každým hrnkem směs promíchejte. Vmíchejte také celozrnnou mouku dokud nebude těsto řídké, kašovité a lepivé. :) Také můžete přidat semínka pokud je máte rádi. Já použila mleté lněné semínka.
3. Hotové těsto nechejte pod utěrkou zhruba 30 minut kynout.
4. Pomocí stěrky dejte vykynuté těsto do formy a vložte na 50 minut do trouby. Pečeme na 185°C dokud nebude povrch zlatohnědý.
Mám ráda stručné recepty, ale pokud bude chtít někdo podrobnější postup, tak určitě se nebojte napsat :) Ráda vysvětlím.
3hrnek - teplé (ne horké) vody (1 hrnek =236 ml)1lžíce - sušeného droždí nebo 25 g čerstvého1lžíce - třtinového cukru1lžíce - olivového oleje3hrnek - hladké špaldové mouky2,5 - 3hrnek - hrnky celozrnné pšeničné mouky1lžíce - lžíce soli1špetka - na ozdobu oříšky, lněné semínka a bylinkypříprava - 45vaření - 30