Tento italský drink je drsnějším bráchou známého nápoje Bombardino. Připravte si ho se zrnkovou kávou Jacobs Barista Espresso Italiano se silnou a jemnou chutí, typickou pro italskou kávu.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
• 1 dcl vaječného likéru
• 04 dcl whisky
• Intenzivní espresso z kávy Jacobs Barista Espresso Italiano
• Šlehačka
• Nastrouhaná hořká čokoláda k ozdobení
Instrukce
Smíchejte vaječný likér s whisky a vzniklou směs krátce zahřejte. Dávejte pozor, aby se nezačala vařit, její teplota by neměla překročit 80 °C. Mezitím si připravte espresso. Do sklenice nebo skleněného hrnku následně nalijte nejprve ohřátou směs likéru s whisky a poté opatrně přes lžičku nalijte na hladinu nápoje espresso. Nahoru přidejte šlehačku a ozdobte nastrouhanou čokoládou.