V hrnci si na oleji osmažíme na jemno pokrájenou cibuli, mezitím si dáme uvařit brambory, které přidáme po osmažení buřtů. Až bude cibule relativně osmažené, přidáme na kousky pokrájené buřty a dále smažíme. Přidáme mletou červenou papriku, vodu, a měkké uvařené brambory. Podle chuti osolíme a opepříme (někdo používá masox - ten už solit nemusí), přidáme majoránku a vaříme na mírném ohni. Pro zahustění přidáme "Ameriku" - vodu smíchanou s hladkou moukou.
Buřtguláš se může zahustit klidně solamylem nebo hotovou jíškou.
Přeji dobrou chuť :-)2ks - Cibule2ks - Buřty4ks - Brambory2špetka - Pepř2špetka - Sůl2 - 3lžíce - Olej5lžička - Červená paprika - mletá3lžíce - Hladká mouka1hrst - Majoránkapříprava - 10vaření - 60