Budete potřebovat:
- 300 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy,
- 50 g strouhanky,
- 1 vejce,
- 1 nadrobno nasekaná cibule,
- sůl a pepř,
- 20 ml slunečnicového oleje,
- 4 bulky,
- 4 listy ledového salátu,
- 4 plátky rajčat,
- hořčice či kečup,
- na dozdobení bulky salátová okurka či cibule.
1/ Mleté kuřecí maso, strouhanku, cibuli, sůl a pepř smíchejte v míse. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a vypracujte z nich větší a placatější karbanátek, který lehce potřete olejem.
2/ Na gril podávejte ideálně s grilovacím podtáckem. Položte masové burgery na podtácek a nechte pár minut grilovat. Ideálně 4 – 6 minut dle barvy masa.
3/ Rozkrojte bulky a dospod vložte list ledového salátu, kuřecí burger, navrch hořčici či kečup a doplňte plátkem rajčete a salátovou okurkou. Můžete barevně ozdobit i cibulí a pro snazší podávání upevnit větším párátkem.
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy. 300g - Kuřecí steak bez kůže mleté od Drůbežářského závodu Klatovy50g - Strouhanka1ks - Vejce 1ks - Cibule4ks - Bulka/houska20ml - Slunečnicový olej1/4ks - Ledový salát1ks - Rajče1/3ks - Okurka1lžička - pepř a sůl1lžička - kečup nebo hořčicepříprava - 10vaření - 15