Tento recept jsem dostala od své kamarádky a od té doby už hotové bulky na hamburgery nekupujeme :)
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Keyword kynuté, pečivo
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 8ks větších bulek
Kalorie 130
Uvařila KateřinaNěmečková
Ingredience
500ghladké mouky
280mlvlažné vody
6lžic olivového oleje
1sáček sušeného droždí
2vejce
3lžičky soli
2lžičky krupicového cukru
sezamová semínka na posypání
Instrukce
Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem. Přidáme jedno celé vajíčko, druhé rozšleháme a do těsta dáme jen půlku, druhou si necháme na potření bulek. Do mísy přidáme vodu a olivový olej a hnětačem zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Necháme ho hodinu kynout. Poté přendáme těsto na vál a rozdělíme ho na 8 bulek. Uděláme je spíše placatější (v troubě dost vyběhnou), dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Poté potřeme vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme na 180° asi 20 minut.