Znáte bulgur? Občas se plete s kuskusem, ale pravda je, že bulgur jsou pšeničné celozrnné krupky z předvařené nalámané pšenice a je skvělou a na zpracování nenáročnou surovinou, a také zdravější náhradou těstovin, nebo jiných bílých obilovin.
Na lžíci rozpáleného ghí (nebo másla) si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme maso na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou muškátovou dýni (může být i jiný druh) a restujeme společně asi 5 minut. Přidáme bulgur, směs promícháme a vše zalijeme hrnkem vývaru a dle potřeby podlijeme.
Vaříme, dokud bulgur nemá konzistenci krémového rizota – zhruba 20 min. Podáváme posypané čerstvým koprem (nebo např. koriandrem). Na dochucení můžete přidat lžíci maďarské pasty Ajvar nebo domácí majonézu z jogurtu.1hrnek - bulgur200g - krůtí maso1/3ks - muškátová dýně1lžíce - čerstvý kopr nebo jiná bylina2hrnek - bujón1ks - cibule2lžíce - ghí (nebo máslo)ks - sůl a citronový pepř (nebo bílý)příprava - 10vaření - 20