Go Back
+ servings

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Vytisknout recept
Občas vyměním za jinou zdravější mouku.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 250 g cukr
  • 1 hrnek olej
  • 1 hrnek mléko
  • 400 g polohrubá mouka
  • 2 lžička prášek do pečiva
  • vanilkový pudink uvařený ze dvou sáčků

Krém:

  • 2 ks zakysaná smetana
  • 2 ks vanilkový cukr
  • skořice - mletá

Instrukce

  • 1
  • Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  • 2
  • Těsto nalijeme na hlubší vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně na něj nalijeme pudink uvařený podle návodu. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  • 3
  • Na upečenou, ještě teplou buchtu natřeme obě zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem a posypeme mletou skořicí.