Tohle je zvlastni recept, ktery jsem si zamilovala pro chladne vecery. Pokud se chystate upect buchtu, ktera se ji tepla tak, aby vas zahrala v brisku, tohle je to prave! Pravy domaci komfort.Predehrejte troubu na 180stC.Do misi prosijte mouku s kypricim praskem a soli. Pridejte cukr, banan, mleko, rozpustene maslo, lehce rozslehane vejce a mlety zazvor. Promichejte tak, az se vse pekne spoji a premistete do zapekaci nadoby o velikosti 2.5 litru libovolneho tvaru.A ted prijde to prekvapeni. Tedy alespon pro me to prekvapeni bylo, kdyz jsem to poprve pekla. V mensim hrnci smichejte hnedy cukr, melasovy sirup a 250ml vody a privedte k varu. Stahnete z plotny a opatrne, nejlepe pres obracenou velkou lzici nalijte pomalu na smes v zapekaci nadobe. Takze budete mit hutne testo na spodku a tekutou vrstvu nad nim. Pecte v troube zhruba 35 minut. Otestujte spejli, zda je po vytazeni sucha.Nelekejte se. I kdyz to vypada neuveritelne, behem peceni se tekuta cast kompletne vsakne do te spodni a spolu vytvori uzasne dobrou a vlacnou buchtu.Podobne buchty pecene ve vlastni stave jsou na Novem Zelandu v zime velmi oblibene. Jejich variace chuti jsou temer nekonecne. Mohou byt cokoladove, karamelove, s ovocem na dne nebo s orisky. Je to take velmi oblibeny moucnik pri party. Hostitelka vytahne z trouby tuhle nadheru, ktera uzasne voni uz behem peceni a da ji rovnou doprostred stolu spolu s velkou servirovaci lzici. Kazdy pak dostane hlubsi malou misku a lzici. Velmi tradicni je podavat tuto teplou buchtu s tekutym vanilkovym pudinkem a zmrzlinou nebo - coz me vzdycky uplne dostane do kolenou - zalite studenou smetanou nebo mlekem.PS Omlouvam se, ze nepouzivam hacky a carky, ale moje klavesnice mi je neumoznuje.