Brokolici uvařte do změknutí, poté dobře slijte od vody a s částí mléka rozmixujte na hladkou kaši. Poté přidejte zbylé mléko, vejce a mouku, dokud nebudete mít palačinkové těsto.
Je možné, že množství mouky se může malinko lišit v závislosti na druhu, neboť každá saje trošku jinak, správnou konzistenci si tedy dolaďte tak, aby se vám dobře tvořily palačinky. Ty smažte na pánvi s kapkou oleje, na kvalitní nepřilnavé pánvi to však jde i zcela bez použití tuku.
Hotové palačinky doporučuji servírovat s mléčnými výrobky – s tvarohem či krémovým sýrem, a doplnit o kousek masa, šunky, vejce či třeba lososa. Já jsem je vyzkoušela s žervé, šunkou a sýrem, a pak v další variantě s mletým masem a zeleninou na způsob boloňské omáčky, a obě verze byly vynikající.
Sladká verze palačinky se podle mě vzhledem k brokolicové vůni příliš nehodí, nicméně moje dítě je i přesto schopno namazat si ji marmeládou. :))