Brokolici a brambory očistíme, pokrájíme na menší kousky a dáme do hlubšího kastrolu či hrnce, kde jsme předtím rozpustili kousek másla. Chvíli restujeme, přidáme 3 polévkové lžíce ovesných vloček a koření, jak jsme zvyklí. Já do těchto polévek ráda používám chorvatskou sušenou Podravku. Zalijeme vodou či vývarem tak, aby zelenina byla potopená. Vaříme zhruba 25 minut, do změknutí surovin. Pak vše ponorným mixérem promixujeme. Vrátíme znovu na sporák a do rozmixované polévky vlijeme dvě vajíčka, která jsme si předtím v hrnečku vidličkou rozmíchali. Ještě chvilenku provaříme a je hotovo. K polévce jsou dobré krutonky ze zbylého pečiva.1ks - brokolice2ks - brambory střední3lžíce - ovesné vločky5 kg - máslo2ks - vejce1špetka - polévkové koření, sůl, pepřcca 1 1/4l - zeleninový vývar, voda příprava - 10vaření - 30