asi 250 g hladké moukypřidáváme postupně podle potřeby, aby šlo těsto zpracovat
vepřové sádlo nebo olej na smažení
Instrukce
Přibližně stejně velké brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (na to nezapomeňte).
Tvaroh utřeme se žloutky, zakysanou smetanou a krupicí. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné části struhadla. Přidáme do směsi, osolíme a promícháme, podle potřeby přidáváme mouku.
Těsto prohněteme rukama, vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a pořádně a rychle propracujeme (rychlost je v tomto případě také důležitá, protože bramborové těsto má tendenci řídnout). Z hotového těsta vytvarujeme dvě koule a necháme pár minut v lednici (asi 10-15 min).
Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme na pomoučené ploše placku o síle asi 1,5 cm. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka, která z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Klidně ale můžete použít sádlo.