Go Back
+ servings

Bramborové šišky s mákem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 22 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 180 g hrubé mouky
  • 120 g modrý mák mletý
  • 90 g dětské krupice
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • švestková povidla
  • máslo

Instrukce

  • Brambory si uvaříme ve slupce doměkka (ideální je, pokud si je uvaříme den předem). Scedíme, necháme vychladnout. Jakmile je oloupeme, ihned je nastrouháme najemno. Přidáme mouku, dětskou krupici, mák, vejce a špetku soli.
  • Vypracujeme hladké těsto, z kterého si vytvarujeme tenký váleček a nožem nakrájíme na šišky. Mezitím si dáme vařit vodu. Jakmile je voda vroucí, vhodíme šišky a vaříme, dokud nevyplavou nahoru.
  • Scezené šišky poklademe tenkými plátky másla a pokapeme rozehřátými švestkovými povidly.