Fazolová směs:
Do pánve dáme lžíci sádla a na to cibulku, kterou chvíli restujeme, pak přidáme
papriku na proužky a opět osmahneme, potom pórek.
Když je vše tak akorát, přidáme z plechovky jedny fazole,
nebo pokud děláte větší porci, tak klidně jedny chilli a jedny třeba tomatové.
My jsme v plechovce měli i kousek uzeniny a zelené fazolové lusky.
Vše spolu provařte a dochuťe solí, pepřem, kečupem, podle sebe.
Bramborák:
Klasika, nastrouháme očištěné brambory, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku,
namletou hrst vloček a uděláme si směs.
Bramboráčky potom smažíme na troše sádla nebo oleje do zlatova.
Odsajeme papírovými ubrousky tuk.
A buď je položíme na talíř zvlášť nebo můžete usmažit velký bramborák a směsí ho
naplnit.
Dobrou chuť řeje Hudlenka
P.S. Sice nyní jíme zdravě, smaženým jídlům se vyhýbáme, ale bramborák
mi z trouby na pečícím papíru nechutná, tak jednou za rok výjimka.
1ks - cibule1/4ks - pórek1ks - paprika zelená (červená)1lžíce - sádlo1ks - fazole v plechovce2lžíce - kečup5ks - brambory1ks - vejceks - koření1hrst - vločkyks - olej na smažení (sádlo)příprava - 30vaření - 20