Cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na kostičky. Bezmasé mleté opečeme v oleji do zlatova, přidáme cibuli, mrkev (nadrobno nastrouhanou) a česnek a vše ještě společně restujte. Pak zeleninu zalijeme vývarem, můžeme přidat i 100 ml suchého červeného vína, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme, přisypeme orgáno a na mírném ohni vaříme 30 minut. Ke konci vaření přidáme konzervovaná rajčata. Na uvařené špagety dáme takto připravenou boloňskou a můžeme posypat parmezánem.
Tento produkt je novinkou v obchodech. Byla jsem velice mile překvapená jeho chutí. Jsem moc ráda, že se již vyrábí i takového výrobky, protože se mi velice osvědčily na můj způsob stravování (podle Lenky Kořínkové). Samozřejmě, že jsem si tam nepřidala parmezán, protože ten patří již do jiné skupiny.275g - Bezmasé mleté (viz foto)1ks - Cibule1stroužek - Česnek2lžíce - Olej1ks - Pasírovaná rajčata v konzervě1lžička - Sušené oregáno1lžíce - Rajský protlak200ml - Vývar1ks - Mrkev400g - Špagety50g - Parmazánpříprava - 40vaření - 30