V sezóně je chřest a bylo by škoda ho nevyužít. Zkuste recept se ztraceným vejcem.Milujeme doma chřest, takže je třeba využít jeho sezónu. Je tady opět jedna výborná rychlovka třeba k večeři!Chřest zbavíme dřevnatých konců, oloupeme škrabkou na brambory. V nízkém hrnci nebo pánvi dáme vařit vodu, přidáme 2 lžíce octa, lžíci cukru. Až voda začne vřít, vložíme chřest a vaříme 4-6 minut (podle tloušťky stonků). Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme trochu octa a vkládáme vejce. Postup, jak udělat vejce je v přiloženém videu (trochu jsem si to psaní ulehčila :D) V misce smícháme strouhaný sýr, sezamová semínka a sekanou bazalku. Uvařený a scezený chřest servírujeme na talíře (nejlépe teplé), zdobíme sýrovou směsí a ztraceným vejcem. Osolíme, opepříme dle chuti na talíři.DOBROU CHUŤ ! Nám moc chutnalo. ;-)TipKdo tomu chce dát ještě trochu jiný rozměr, doporučuji do scezeného teplého chřestu dát plátek másla, nechat rozpustit a protřepat, aby se s máslem pokamarádily všechny stonky !Pokud budete dělat ze zeleného chřestu, pak stačí jen ulámat dřevnaté konce, nemusí se loupat a dobu varu zkraťte na 3-4 minuty.