Go Back
+ servings

Bezlepková bowl

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 240 g bezlepkových těstovin
  • 1 hrnek suché quinoy
  • 1 sklenice cizrny
  • 1 avokádo
  • 1 okurka
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce oleje
  • vývar nebo voda
  • balsamico
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Do velkého hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme quinou. Do malého hrnce dáme lžíci oleje a pomalu rozehřejeme. Až se olej rozpálí, nasypeme do něj šálek quinoy. Tu obalíme v tuku a poté zalijeme dvěma šálky horké vody nebo ohřátým vývarem. Osolíme, ztlumíme plamen na minimum a přikryjeme poklicí.
  • Až se nám začne vařit voda ve velkém hrnci, přidáme sůl a těstoviny, které uvaříme podle doporučeného času na obalu.
  • Začneme si připravovat zeleninu. Okurku, rajčata a avokádo nakrájíme na malé kostičky a začneme skládat do misky. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky.
  • Těstoviny přecedíme a přidáme k zelenině do misky, stejně tak quinou. Otevřeme plechovku s cizrnou a přidáme k ostatním ingrediencím.
  • Smícháme olivový olej, balsamico, bazalku, pepř a sůl a celou misku zakápneme tímto dresingem.