Pokud patříte mezi milovníky banánků v čokoládě a máte rádi domácí dezerty, tento si určitě připravte!
Kategorie Dezert
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
3vejce
200gkrupicového cukru
3PL mléka
1šálek hladké mouky200 ml
3PL kakaa
1prášek do pečiva
1vanilkový cukr
4velké banány
Na polití:
200mlmléka
Na šlehačku:
2balení práškové šlehačky
250mlstudeného mléka
Na krém:
1sklenice mléka
1,5sklenice vody
1/2šálku cukru
2lžíce hladké mouky
4PL kakaa
Na polevu:
100gčokolády na vaření
CERA
Instrukce
1) Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše spolu důkladně smícháme. Vymažeme si formu olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a mírně poklepal plechem, aby vznikly bublinky. Upečeme.
2) Upečené těsto propícháme špejlí a polijeme rovnoměrně mlékem. Připravíme si šlehačku a necháme v lednici ztuhnout alespoň 1 hodinu. Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience na krém smícháme a uvaříme krém.
3) Následně si připravíme i čokoládovou polevu a pustíme se do sestavení zákusku.
4) Potřeme navlhčené těsto jemnou vrstvou šlehačky. Na to naskládáme plátky banánů po celé ploše. Na banány navrstvěte krém a rovnoměrně rozetřete. Polijte čokoládovou polevou. Nechte vychladnout a pak vložte do chladničky na noc. Nakrájejte a můžete podávat.