Go Back
+ servings

banánovo-čokoládový koláč

Vytisknout recept
Pokud patříte mezi milovníky banánků v čokoládě a máte rádi domácí dezerty, tento si určitě připravte!
Kategorie Dezert
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 vejce
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 PL mléka
  • 1 šálek hladké mouky 200 ml
  • 3 PL kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 velké banány

Na polití:

  • 200 ml mléka

Na šlehačku:

  • 2 balení práškové šlehačky
  • 250 ml studeného mléka

Na krém:

  • 1 sklenice mléka
  • 1,5 sklenice vody
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 PL kakaa

Na polevu:

  • 100 g čokolády na vaření
  • CERA

Instrukce

  • 1) Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše spolu důkladně smícháme. Vymažeme si formu olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a mírně poklepal plechem, aby vznikly bublinky. Upečeme.
  • 2) Upečené těsto propícháme špejlí a polijeme rovnoměrně mlékem. Připravíme si šlehačku a necháme v lednici ztuhnout alespoň 1 hodinu. Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience na krém smícháme a uvaříme krém.
  • 3) Následně si připravíme i čokoládovou polevu a pustíme se do sestavení zákusku.
  • 4) Potřeme navlhčené těsto jemnou vrstvou šlehačky. Na to naskládáme plátky banánů po celé ploše. Na banány navrstvěte krém a rovnoměrně rozetřete. Polijte čokoládovou polevou. Nechte vychladnout a pak vložte do chladničky na noc. Nakrájejte a můžete podávat.